Friss árfolyamok >>

Új világ jön a családi házban élőknek

2017. december 27. 16:11:00
Megszűnik a kémények kötelező ellenőrzése.

Januártól a családi házban élők a nekik alkalmas időpontra kérhetik a kéményseprést, illetve az ellenőrzési munkákat - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az M1-en.

Hajdú Márton a január 1-jén életbe lépő szabályváltozások közül kiemelte: a jövőben az egylakásos ingatlanokban lakók nem kapnak papíralapú értesítést arról, hogy a kéményseprők mikor érkeznek.

Januártól a lakók interneten, telefonon, vagy a személyes ügyfélszolgálatokon keresztül előre fixálhatják a nekik alkalmas időpontot a kéményseprési munkákra.

Az időpontfoglalási rendszer bevezetése mellett megmarad a kéményseprési munkák ingyenessége is, a tüzelőberendezés típusa alapján meghatározott időközönként.

Januártól nem kötelező

A Ház október végén fogadta el másodszor az államfő által megfontolásra visszaküldött előterjesztést, amelynek értelmében a családi házak kéményellenőrzését 2018. január elsejétől a tulajdonosok megrendelésére, de továbbra is ingyenesen végezheti el a katasztrófavédelem, illetve egyes településeken az önkormányzati közszolgáltató.

Tüntettek a törvény ellen

A Kéményseprők Országos Szakszervezete tüntetést is szervezett a jogszabály elfogadása ellen. Szerintük  a törvény emberek százezreit sodorja életveszélybe, illetve ellehetetlenítik a kéményseprő szakmát. Az elmúlt fűtési szezonban 28-an vesztették életüket szén-monoxid-mérgezésben.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás