Friss árfolyamok >>

Teniszközpontot építene a Palatinus helyére a kormány?

2017. június 6. 13:00:00
10 milliárdból épülne a kiemelt beruházás a Margitszigeten.

Ajánlatunk

A margitszigeti Palatinus csúszdái. MTI Fotó: Mohai Balázs
A margitszigeti Palatinus csúszdái. MTI Fotó: Mohai Balázs

A pénteki Magyar Közlönyből derült ki, hogy a kormány pénzt és zöld jelzést ad a régóta tervezgetett margitszigeti nemzeti teniszversenyközpont megépítéséhez – szúrta ki a Magyar Nemzet.

Az Orbán Viktor által jóváhagyott rendelet 10 milliárd forintot különítene el a célra a nemzetgazdasági és a nemzeti fejlesztési tárca büdzséjéből, hogy a helyszínen nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas létesítményt építsenek.

Orbán egyúttal felszólítja Seszták Miklós fejlesztési minisztert, hogy kezdjen tárgyalni a fővárosi önkormányzattal a 23 800/2, 23 800/4 helyrajzi számú ingatlanok állami tulajdonba adásáról vagy a használati jog biztosításáról.

A napilap cikke megjegyzi: a történeti kertként a Margitsziget területének jelentős része műemléknek számít, és a helyi ingatlanok országos védelem alatt állnak – a mára jogutódlással felszámolt Forster-központ legalábbis még így tartotta számon.

A megjelölt területek közül a 23 800/2-es a premontrei kolostor helyrajzi száma, a 23 800/4-es közvetlenül a Palatinus strand területét fedi. A 23 800/6-os területet is beépítenék, ami a Sirály csónakházat jelenti a vagyonkezelő BMSK Zrt. adatlapja szerint, itt viszont nincs szükség a főváros hozzájárulására.

A kormány egyébként kiemelt nemzetgazdasági üggyé nyilvánította a beruházást, ami az alapesetnél lényegesen nagyobb mozgásteret nyújt az építkezésnél – írja a Magyar Nemzet.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás