Friss árfolyamok >>

Minden sarkon felhúznak egy irodaházat? Elkezdtek építkezni a magyarok

2017. december 15. 09:03:00
Jelentett a Központi Statisztikai Hivatal, szépen alakultak a számok októberben.

Idén októberben az építőipari termelés volumene 38,1 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbi, alacsony bázist. Mindkét építményfőcsoport termelése nőtt: az épületek építésének volumene 27,3, az egyéb építményeké 51,7 százalékkal. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján októberben az építőipar termelése 6 százalékkal emelkedett az előző hónaphoz mérten - közölte a KSH a Privátbankárral.

Az előző év azonos hónapjához képest mindkét építményfőcsoport termelésének volumene nőtt: az épületeké 27,3, az egyéb építményeké 51,7 százalékkal. Előbbiek növekedése októberben az ipari épületek mellett lakóépületek, iroda és oktatási épületek építésének az eredménye, utóbbiak esetében pedig a termelés – az alacsony bázis mellett – gyorsforgalmi utak építése, valamint vasútfelújítási munkák következtében bővült.

Az építőipar ágazatai közül az épületek építésének termelése 27,1, az egyéb építményeké 54,8, a speciális szaképítésé 35 százalékkal nőtt.

Rengeteg új szerződés van

A megkötött új szerződések volumene az előző évihez képest 15,7 százalékkal emelkedett, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 42,2, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 2,5 százalékkal. Az épületek közül elsősorban lakóépületekre, kisebb mértékben ipari épületekre, oktatási és szállóépületekre kötöttek új szerződéseket.

Az építőipari vállalkozások hó végi szerződésállományának volumene október végén 113,3 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbi, alacsony bázist. Az épületek építésére vonatkozó szerződések volumene 39,3, az egyéb építményeké 156,7 százalékkal magasabb volt, mint egy évvel ezelőtt.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás