Friss árfolyamok >>

Megvan az időpont, mikor nyithat a budapesti luxusszálloda

2018. július 11. 14:03:00
Az év végére elkészül a Párisi Udvar Hotel Budapest épülete, és a tervek szerint megkezdődik a próbaüzem is.

Sajtóbejárás 2017 májusában a Párisi Udvarban (MTI Fotó: Mohai Balázs)
Sajtóbejárás 2017 májusában a Párisi Udvarban (MTI Fotó: Mohai Balázs)

A belvárosban, a Ferenciek terén álló műemlék épület felújítása során befejezték a kerámia díszítésű homlokzat restaurálását, az állványokat egy kisebb rész kivételével már eltávolították. Megújult az épület egyik nevezetessége, a kristálykupola is.

A hotel 110 szobás lesz, 18 lakosztállyal, valamint két tetőkertes, körpanorámás luxuslakosztállyal. A földszinten és a félemeleten üzleteket, éttermeket, kávézókat alakítanak ki, az első szinten spa, wellness és fitness szolgáltatások várják a vendégeket.

A tervek szerint novemberben már a Ferenciek tere is zavartalanul működhet.

13 milliárdos beruházás

Fazekas Tamás szállodaigazgató az MTI kérdésére elmondta: a beruházás összköltsége 13,1 milliárd forint. A szállodát a Mellow Mood Hotels üzemelteti majd, és a The Unbound Collection by Hyatt lánc tagjaként fog működni.

Hermesz János, a beruházás projektvezetője kiemelte: a műemléki védettség alatt álló épületet az eredeti állapotának megfelelően újítják fel. Voltak előre nem látott műszaki problémák, de újabb váratlan szerkezeti vagy műemléki nehézségekre már nem számítanak.

A felújítás számokban

A kivitelező Market Építő Zrt. a műemléki előírásoknak megfelelően végzi a felújítást. A bejáráson Tóth András, a társaság műemlékvédelmi projektvezetője egyebek mellett elmondta: a restaurált homlokzati felület 3000 négyzetméteres, a munkálatok során csaknem 10 ezer elemet építettek be a tönkrement darabok helyére. A felújításban 41 szakrestaurátor is részt vesz.

Tavaly a Privátbankár.hu is megnézte, hol tartott akkor az építkezés. Videónkat itt nézheti meg.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás