Friss árfolyamok >>

Kiderült: ezek Budapest legolcsóbb és legdrágább lakótelepei

2017. június 15. 07:43:00
A lakás állapotánál többet nyom a latba, hogy hol van, égig szöknek az árak.

Ajánlatunk

Napernyők egy panelház erkélyein a kánikulában az újpalotai lakótelepen 2015. július 22-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Napernyők egy panelház erkélyein a kánikulában az újpalotai lakótelepen 2015. július 22-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Az elmúlt nagyjából három évben 50-80 százalékos drágulás volt tapasztalható a lakáspiacon, az egyes kerületek lakótelepei között pedig ég és föld a különbség. A legdrágább és a legolcsóbb városrész között kétszeres az árkülönbség, az árak alakulásában azonban sokkal nagyobb szerepet kap magának a lakásnak az elhelyezkedése és a környék szolgáltatásai, semmint a tényleges állapota vagy a mérete, írja az FHB lakótelepi árindexére hivatkozva a Világgazdaság.

A budapesti lakótelepek közül így a legdrágábbak a Lágymányosi (461 ezer forint/négyzetméter), a Vizafogó-lakótelep (448 ezer) és a Pók utcai (385 ezer) lakóparkok, míg a legolcsóbbak a Csepel Városközpont 4. építési ütemében épült lakások, az ottani négyzetméterárak nem érik el 213 ezer forintot. Az áremelkedés mértékében a József Attila-lakótelep áll az élen, ahol öt éve még 24 százalékkal, ma már csak 14 százalékkal van a kerületi téglalakásoké alatt a házgyári lakások értéke. Az egyes lakótelepek közötti árkülönbségek 1999-ig nem voltak olyan nagyok, mint most, az árolló egyre tágabbra nyílik.

Mindeközben a kormány nagy panelbontási projektje hamarosan indul, a társasházakkal azonban még nem indultak meg a tárgyalások a bontás mikéntjéről, erről korábban itt írtunk bővebben a Privátbankár.hu-n. >>>

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás