Teljes Privátbankár.hu

Ingatlan

Óriási emelkedés az ingatlanpiacon: ha a költségek ugranak, az árak is fognak

Az építőiparban (is) egyre nagyobb gondot okoz a szakképzett munkaerő hiánya, ez a kivitelezési költségek emelkedésével együtt komoly gátat jelent az építőipari fellendülés számára - pedig a látszólag gyenge tavalyi számok ellenére már 2016-ban is megvoltak a biztató jelek a piacon. A költségek megugrása az ingatlanárak és a bérleti díjak emelkedéséhez vezethet a CBRE összeállítása szerint.

Folyamatosan fejlesztik Budapest legnépszerűbb folyosóját

A Váci úti folyosó eddig is a legnagyobb budapesti irodai részpiac volt, és számos fejlesztés van folyamatban most is.

Ezért épül ennyi lakás Magyarországon

Jelentős fordulat következett be a lakáspiacon tavaly - mondta a nemzetgazdasági miniszter.

Átneveznek egy budapesti plázát

Kívül és belül is ráncfelvarráson esik át az Europark.

Nagyon jó év jöhet az ingatlanbefektetéseknek - mire figyelnek a profik?

2016 kiváló év volt a magyar ingatlanbefektetési piacon, 2017-re pedig további növekedés várható, a régióban a befektetők elsöprő többsége legalább annyit akar költeni, mint tavaly. A legnagyobb növekedést az irodapiacon várják a szakemberek, a bővülésnek azonban gátat szabhat az építési költségek megugrása és a szakemberhiány. A CBRE friss EMEA-régiós ingatlanbefektetési felméréséből szemezgetünk.

Hajlandók bármennyit fizetni? Milyen ingatlanokat keresnek nálunk a külfödiek?

Egy friss elemzés szerint a külföldiek körében a belvárosi lakások a favoritok, de a Balaton és Győr-Moson-Sopron megye is népszerű. A legtöbben Londonból, Pekingből, Tel-Avivból, Moszkvából, valamint Bécsből és a nagy német városokból érdeklődnek. Az eladó ingatlanok közül az 50 millió forintnál olcsóbbakat keresik leginkább, kiadó lakások esetében pedig havonta akár 250 ezer forintot is fizetnének a külföldi bérlők.

Óriási kórházfejlesztés jöhet Budapesten

8 éven belül a teljes fővárosi egészségügyi ellátás megújulhat egy elkészült fejlesztési koncepció alapján.

Kár keletkezett a nyaralómban, a biztosító nem fizet – miért?

A szokásosnál csaknem egy hónappal korábban kezdődik a biztosítóknál a tavaszi dömping, a hétvégi házakban télen esett károk bejelentése. Hamarabb kezdenek el dolgozni a besurranó tolvajok is – figyelmeztet egy biztosítási alkusz. A kártalanítási igényt az észleléstől számított öt napon belül jelezni kell a biztosítónál, de van néhány káreset, amire a legjobb biztosítás sem fizet.

Eladnál vagy vennél egy lakást? Ezekkel a költségekkel is számolj!

Nem árt nem elfelejteni, hogy az ingatlan vételárán felül további költségek is terhelik a tranzakciókat, a megfizetendő adón és illetéken felül az energiatanúsítvány, a tulajdoni lap kiváltása, az ügyvédi közreműködés díja és ingatlanközvetítő igénybevétele esetén jutalék is fizetendő.

Ilyen lesz a felújított Lánchíd és az alagút

Legalább két évig zárva lesz a híd a rekonstrukció miatt.

Több tízezer forintot spórolhatnál ezen, de észre sem veszed

Magyarországon a lakóépületek 80 százaléka energiahatékonysági szempontból nem megfelelő.

Berobbant az ingatlanpiac – rosszabbul jársz, ha kis lakást keresel

Felpörgött a lakáspiaci kereslet márciusban. A kereslet megugrásával párhuzamosan a kínálat alig változott, a drágulás üteme érezhetően lassult. Ugyanakkor akik kisebb lakást keresnek, nekik rossz hír, hogy ezeknek az ingatlanoknak a négyzetméterára a fővárosban és a megyeszékhelyeken jobban drágult, mint a nagyobb lakásoké.

Egyre drágábbak a lakások, de ennek akár örülhetünk is?

Mostanában költöznél? Hogyha új lakásról álmodozol egy használt helyett, akkor tulajdonképpen van egy jó hírünk. Ugyan emelkedik tovább az új építésű lakások ára, a használtaké kissé gyorsabban növekszik, s így mérséklődik az árkülönbség a két kategória között – derül ki az Otthontérkép friss felméréséből.

Még a befektetőknek is túl drága? Katasztrófa felé sodródik a belvárosi lakáspiac

Miközben Pesten egyre kevesebben vásárolnak befektetési szándékkal ingatlant, addig Budán februárban rekord szintre emelkedett ez az arány a Duna House adatai szerint. Az ingatlani iroda arra számít közleményében, hogy a március egy vízválasztó hónap lesz, a hónap felénél járva egyelőre csökkenés mutatkozik a befektetői piacon.

Megszavazta az Országgyűlés – mostantól könnyebb lesz építkezni?

A jövőben a 300 négyzetméter feletti épületek építésénél is elég lesz egyszerűen bejelenteni, megúszunk egy csomó papírozást.

Végre eltűnhet Budapest szégyenfoltja

Társasház lesz a SZOT-üdülő helyén.

Azt építhetünk, amit akarunk? Ha a politikusok is így akarják

Sokkal egyszerűbb lehet a jövőben házat építeni - legalábbis ha ma megszavazza a parlament.

Mi lesz most? A magyar fiatalok többségének csak álom marad a saját lakás

Társasházi lakásokat és a családi házakat keres az érdeklődők 80 százaléka. A legnagyobb arányban két szobás ingatlant szeretnénk, 26 százalék három- és 16 százalék négyszobásat. Szinte mindenkinél 30 millió forint a maximum összeg, amit lakóingatlanra szánnak. Kevés a külföldi vevő az Otthon Centrumnál; 98 százalékban magyarok a vásárlók.

A kormány menteni akart, de csak rosszabb lesz a bedőlt hiteleseknek

Így végrehajtás alatt álló vidéki ingatlant nem lehet eladni, a késedelmi kamat pedig tovább ketyeg. Drágább lehet a lakáshitel is, ha adnak egyáltalán.