Teljes Privátbankár.hu

Ingatlan

Hol lehet lakást kapni 10 millió forintért?

Budapesten nagyítóval kell keresgélni ezen olcsó ingatlanokat, amelyek leginkább a külső pesti kerületekben találhatóak és átlagosan 20-25 négyzetméteresek. A vidéki városokban kicsivel jobb a helyzet, kivéve a nyugati határszélen, ahol ez a kategória eltűnt a piacról. Álmaink otthonát tíz millióért leginkább a kevésbé frekventált régiók falvaiban találhatjuk meg.

Valami történt: hirtelen mintha mindenki építkezni akarna Magyarországon

Nagyon elindult a szerződések száma, de alapvetően se teljesített rosszul az építőipar.

Válasz a nagy kérdésre: megéri eladás előtt felújítani a lakást?

A 30 milliónál olcsóbban kínált ingatlanok körében az érdeklődések több mint harmada a panellakásokra érkezik az ingatlan.com statisztikái szerint. Az eladási árnál milliókat számíthat az, hogy milyen állapotban van a lakás, ezért érdemes lehet belevágni - csak szánjuk rá az időt, mert nem biztos hogy gyorsan találunk hozzá szakembert.

Durván elszálltak a lakásárak: itt van, mennyivel

A Magyar Nemzeti Bank előrejelzése szerint lassul a lakásárak emelkedése, a jegybank idén átlagosan 12,9 százalékos növekedésre számít.

Elmebaj a piacon: erre készülj, ha lakást akarsz venni

Erős októbert tudhat maga mögött a hazai ingatlanpiac. Közel 14 százalékkal több lakás cserélt gazdát, mint egy évvel korábban. Míg vidéken 200 ezer forint alatti négyzetméteráron lehet panelt találni, addig Budapesten jóval 300 ezer forint felett árulják ezeket az ingatlanokat. Milyenek a tipikus vevők és milyen ingatlanokat keresnek mostanság? A Duna House legújabb elemzése.

Megrettentek a magyarok: még a mostaninál is drágábbak lesznek a lakások?

Már így sem egyszerű mulatság Magyarországon lakást vásárolni, ráadásul a magyarok alapvetően attól tartanak, hogy ez a tendencia a jövőben csak romlani fog és tovább emelkednek az árak az ingatlanpiacon. Hol lesz a legolcsóbb a lakásvásárlás, és hol lesz a legdrágább? Most kiderül.

Neked milyen álmaid lakása? Most megtudhatod, hogy mire vágynak a magyarok

Az Otthontérkép.hu legfrissebb, több mint 1300 ember részvételével készült kutatása szerint az emberek többsége saját tulajdonú lakásban él, de néhány év múlva szívesen tovább állna. A felmérésből kiderül, hogy a legtöbben 3 szobás otthonra vágynak, melynek ára 15 és 35 millió forint között van és lehetőleg távol a nyüzsgő belvárostól.

Megállás nélkül építkeznek a magyarok - az árak elszabadultak

Egy elemző szerint a következő két évben még több új lakás átadása várható.

Megkongatták a vészharangot: ha nem lép a kormány, baj lesz az építőiparban

Szépen süt a nap, de a horizonton már ott vannak a sötét fellegek. Jövőre akár 10 ezer új lakás is épülhet, ha azonban tényleg kivezetik a kedvezményes áfát és nem sikerül megoldást találni a munkaerőhiányra, gyorsan átválthatunk zuhanásba. Az ingatlanberuházás ugyanis olyan szakma, ahol elengedhetetlen a kiszámíthatóság.

Most kiderül, hol a legdrágább egy lakás – országos körkép

A 100 ezer lakosnál népesebb vidéki városok közül Miskolcon és Nyíregyházán lehet a legolcsóbban lakást venni. A másik végletet Győr jelenti, itt a legmagasabbak a lakásárak, ezt követi Kecskemét. A vásárlók döntően mindenhol a helyi lakosok. Rossz hír ugyanakkor, hogy nem hasít a csok, erre pedig meg is van a nyomós indoka a beruházóknak.

A festéstől a falbontásig: te mikor vágsz bele a lakásfelújításba?

Idősek a hazai ingatlanok, több mint felük három évtizeddel régebben épült, így nem meglepő, hogy közel háromnegyedüket már felújították korábban, minden második ingatlantulajdonos pedig tervez hasonló munkálatokat a következő 1-2 évben – derül ki egy friss kutatásból. Legtöbbször a festésre, mázolásra van szükség, a felújítást azonban csak a válaszadók fele bízza szakemberre.

Óriási a szakadék a lakásárakban: mindenki menekülne Budapestről?

Nőtt az eladások száma a hazai ingatlanpiacon éves összesítésben, a fővároson kívül egyre több lakás cserél gazdát. A lakásvásárlók háromnegyede a 30 millió alatti ingatlanokat keresi. A KSH és az ingatlan.com adatai szerint óriási a szakadék a fővárosi és vidéki árak közt: az első félévben majdnem háromszor annyit kellett fizetni a budapesti ingatlanokért.

Áramkimaradások, sérültek és épületkárok – káosz maradt a vihar után

Komoly vihar volt tegnap Magyarországon, ma jöhet az enyhülés.

Felújítanak két budapesti pályaudvart

Hogy pontosan mikor kezdődhetnek el a munkálatok, egyelőre még nem tudni.

Képtelenség, ami az ingatlanpiacon történik: egyre szemtelenebbek az árak

Az ingatlanpiac még mindig éhezik az új építésű lakásokra. Olyannyira, hogy a – nagyrészt általuk diktált – áremelkedésben az idei év egészére további, akár 10 százalékos átlagos növekedés is kilátásban van az egész piacra vonatkozóan. A drágulás üteme azonban a következő években minden bizonnyal mérséklődni fog. A használt lakások ára továbbra is az újakéval tart majd, ám előtte még téli pihenőre tér a piac.

Jó hír jött az Airbnb-seknek

Januártól várhatóan kedvezőbb feltételek mellett adható ki lakás az Airbnb-szolgáltatáson belül.

Megvan, mi épül a Vidámpark helyére

Mennyivel jobb lesz ott egy parkoló, mint a Vidámpark volt...

Óvodákra ad pénzt a kormány

Örülhetnek a Pest megyei önkormányzatok.

A magyarok álomotthona: mindenki olyan házat épít, amilyet csak akar?

Mi szabja meg, hogy milyen stílusú lesz egy újépítésű ingatlan? Leginkább a beruházó szándéka, kisebb mértékben a vásárlói igény és a településképi szabályok. Sőt az amerikai sorozatok is hatással vannak rá. Az építkezőknek jó hír, hogy az engedélyeztetés rugalmas, és mindig vannak egyedi stílusirányzatok, amelyek akár évtizedekre meghatározzák egy újépítésű lakóterület képét.

Az önkormányzat beintett: nem lesz gigalakópark a Feneketlen-tónál

Újbuda lépett: megtiltotta, hogy új építési engedélyt adjanak ki a területre.