Teljes Privátbankár.hu

Ingatlan

Méregdrága nyaralók a Balatonon - de hová tűntek a külföldiek?

Erősen indult a balatoni nyaralóvásárlási szezon, 2017 első négy hónapjában az Otthon Centrum szerint megközelítőleg 600 ingatlan cserélt gazdát a Balaton parti településeken, és ha ez az ütem egész évben kitart, akkor a forgalom 2017-ben átlépheti a 2400-at. Tihanyban és Balatonfüreden az árak – 300 ezer forint feletti négyzetméter árral - már a budapesti árszintet közelítik.

Lakást veszel? Erről az apróságról ne feledkezz meg, ha nem akarsz ráfizetni!

Kevés kellemetlenebb van a mostani lakáspiaci helyzetben, mint végre találni egy lakást, ám azt végül nem olyan állapotban kapjuk meg, mint amiről megegyeztünk. Mit tehetünk, ha a szerződés ellenére nem csak a bútorokat, de még a WC-csészét is vitte magával az előző tulaj? Az OTP Ingatlanpont jelentéséből szemezgettünk.

A belvárosba költöznél? Megvan, miért nem fogsz lakást találni

Hol vásárolnak lakást a fiatalok Budapesten és hol az idősebbek? Mely területeket „foglalták el’ a befektetők a fővárosban? A Duna House utána járt mekkora lakást kaphatunk a pénzünkért az egyes kerületekben és ezek mely vásárlói típust vonzzák leginkább.

Meghökkentő árak a Balatonnál: nyúljon mélyen a zsebébe, aki nyaralót venne!

Tavasz vége hagyományosan a nyaralóvásárlás ideje, ilyenkor kb. 80 százalékkal több üdülő talál gazdára, mint az év többi időszakában. A magyarok legszívesebben a Balaton parti településeken keresnek pihenési lehetőséget, amelyet a helyi ingatlanárak folyamatos emelkedése, és a befektetői aktivitás is jól mutat.

Mészáros Lőrinc ismét bevásárolt - kitalálod, mit?

Ezúttal Tatabánya főteréből vett magának egy darabot.

Olcsó lakást vennél hitelből? Nem lehetetlen vállalkozás

Országosan több százezer olyan, 5 millió forint alatti lakás vagy nyaraló található, amely kis törlesztő részletű hitel segítségével meg lehetne venni.

Mi történt a magyarokkal? Rengetegen szabadulnának a családi háztól

Az elmúlt hónapokban folyamatosan növekedett a nagyméretű családi házak száma a piacon, egyre többen szeretnének megszabadulni a túl nagy ingatlanuktól. Az átlagos kínálati négyzetméterár 222 ezer forint, amit akkor lehet jelentősen meghaladni, ha komplex korszerűsítésen esett át az épület – derült ki az Otthontérkép.hu legfrissebb elemzéséből.

Mindig is egy nyaralóról álmodtál? Ennyit kell összespórolnod

A lakáspiac élénkülésével párhuzamosan a nyaralópiac is emelkedő pályára került.

Elképesztően sokan csalnak – csak a baj van a lakáskiadókkal?

Az Airbnb szállásadók 80 százaléka sumákolt el valamennyit a bevételéből a NAV szerint.

Megjelentek az eladó lakások – vége az őrületnek?

A hazai ingatlanpiac közel három éve indult meg, majd a gyors áremelkedés hatására vásárlási őrület tört ki tavalyelőtt. Most arra utalnak a jelek, hogy a hatalmas áremelkedés után egyre több ingatlantulajdonos találja vonzónak az árat az eladásra, mintegy piaci ajándéknak tekintve a hirtelen jött pénzt.

Itt a jóslat: meddig drágulnak még a magyar lakások?

Úgy tűnik, mintha szépen lassan az ingatlanpiaci árak növekedésének lassulása felé haladnánk

Apró dolgokon is bukhatod a lakáseladást – itt van, mire figyelj!

Az elmúlt évek lakáspiaci árnövekedése közepette kuriózum a jó áron kifogott ingatlan. Pedig jól beazonosíthatók a tényezők, amelyek révén komoly mértékű, akár a vételár negyedére-ötödére rúgó árengedményt lehet elérni. Cserébe azonban általában meg kell kötni egy kompromisszumot: bérlőt, perterhet, szolgalmi jogot, vagy éppen esztétikai hibát. Érdemes figyelni, mert néha csak egy apróságon múlik az adásvétel.

Jöhet a nagy durranás? Komoly üzletek előtt áll a magyar ingatlanpiac

Jól indult az első negyedév a budapesti piacon.

Nem csak a rezsin spórolhatsz vele! Emiatt éri meg szigetelni a házat

A megfelelően hőszigetelt családi házakat átlagosan 15 százalékkal drágábban lehet értékesíteni, mint a szigetelés nélkülieket. Egy 100 négyzetméteres házért így akár 3 millió forinttal is többet kaphatunk. Ráadásul amíg benne lakunk, a rezsin is spórolunk – a Knauf Insulation és az Otthontérkép.hu összegyűjtötte az okokat, amikért mindenképp megéri energiatakarékossá tenni a házat.

Mélyen a zsebedbe kell nyúlnod, ha Budapesten akarsz élni

Bár még mindig élénk a kereslet, áprilisban visszaesett a forgalom az ingatlanpiacon.

Vége a feketén kiadott lakások korának? Nagy változások jönnek a lakásbérlésnél

Szakértők szerint átalakulás előtt áll a magyarországi bérlakás-piac: az árak végre nem emelkednek tovább a fővárosban sem - nem is lenne könnyű kifizettetni a bérlőkkel, akik az átlagbér kétharmadát költik már havonta lakhatásukra. Nagy változást hozhat az is, ha tényleg a felére faragják a lakáskiadásból származó jövedelmek közterhét: kifehéredhet a piac.

Tavaly költöztél? Mélyen a zsebedbe kellett nyúlnod

A jegybank szerint átlagosan 15,4 százalékkal nőttek tavaly a lakásárak.

Daruerdő nő ki Magyarországon - most jön még az igazán látványos emelkedés

Biztatóak a lakásépítési adatok, az igazán látványos felfutás a második félévtől várható. A szakértők tippeket is adnak a kormánynak, hogy a bővülés fenntartható legyen.

Robbanás előtti csend? Nem semmi, ami a lakásépítéseknél történik

Ezrével adják ki a lakásépítési engedélyeket (vagy fogadják az egyszerűsített bejelentéseket), ám Budapesten mégis évek óta nem látott gyenge adat érkezett az első negyedévben megépült lakásokról. Míg ugyanis országszerte a családi házak hoznak szép növekedést, Budapesten a lakóparki lakások épülnek ezrével - ha több nagyprojekt egyszerre fejeződik be, akkor lesz igazi robbanás az adatokban.