Friss árfolyamok >>

Nem csitul a BTel-botrány

2015. január 8. 18:30:00
Délelőtt a BÉT, délután az MNB is megbírságolta a BTel-t. A világ börzei ma csendesebbek, mint a megelőző napokban. Amerika az év első napjaiban nagyobb volatilitást mutatott, mint az előző 65 évben bármikor. Nem tér magához az olaj, kicsit gyógyul az euró, újra esett, majd felállt a forint.

A tegnapi szép nap után pénteken ismét lefelé vette útját a BUX: 1,3 százalékos mínuszban zárt. Az esést a Richter és az OTP vezette 2 százalék körüli veszteséggel, a bankpapír visszacsúszott 3700 forint alá.

Nézze meg, hogyan zártak részvényei >>

Szinte minden napra tartogat kellemetlen meglepetést a tőzsde aktuális botránycége. A BTelt ma délelőtt a tőzsde bírságolta meg 5 millió forintra. Ha ez nem lenne elég, délután a jegybanktól is kapott ma egy újabb ötmilliós büntit - az elmúlt hetek mélyrepülése során olyan még nem volt, hogy egy nap alatt két ekkora bírságot kapjon a nyakába a BTel. A cégnek így egyre több a fizetnivalója, sorsa pedig egyre bizonytalanabb. A befektetőket valamiről nem tájékoztatják, márpedig az MNB és a BÉT intézkedési arra engednek következtetni, hogy valamit nagyon be kéne jelenteniük, és nagyon nehezen szánják rá magukat. Korábban azzal indokolták a késlekedést, hogy likviditási nehézségeik vannak, és személyzeti problémák miatt nem tudták időben közzétenni az egyik fontos információt - ez sem hangzik túl biztatóan.

A tegnapi óriás rali után ma Európa korrigált, a főbb indexek közül a német és a francia 2 százalék körüli mínuszban zárták a napot. A sokat szenvedett görög piac ma képes egy közel 3 százalékos erősödésre.

Amerikában az év szinte soha nem látott ingadozással indult. Az első 3 nap rendkívüli esést, a 4-5. nap szokatlan emelkedést produkált. Ilyen utoljára 2000-ben fordult elő, ami pedig igen rossz év volt: tetőzést és medvepiacot hozott. Ráadásul a mostani év eleji hinta még az akkorit is jócskán felülmúlja.

Teszteld ingyenesen kereskedési rendszerünket! www.dealbook.hu

Nem tér magához az olajár, továbbra is a napokban kialakult 50 dolláros mélypont körül kereskednek vele - a WTI olajfajta árfolyama ma megközelítette a 47 dollárt is.

Kicsit magához tért viszont az euró a dollárhoz képest: újra 1,18 fölött áll a kereszt. Ez valószínűleg lélektani határ is, 16 éve ezen az árfolyamon vezették be a közös valutát.

A forint ma újra esett, 1 eurót 317 forint fölött lehetett nap közben megvásárolni. Az amerikai munkaerőpiacról megint kiváló hírek érkeztek, a nemzetközi helyzet javulásával a forint is erősödni kezdett - a napot végül mégis 316,50 forint körül zárta az euró.

Dealbook.hu - kövessen minket a Facebookon is!

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás