Friss árfolyamok >>

Jött a pofon, esik a forint - és még csak most jön a java!

2014. július 2. 08:53:00
A keddi brüsszeli tasli nem tett jót a forintnak, szerdán reggel is 312-nél jár az euró jegyzése, és még csak most kezdődik el igazán a hét a devizapiacon. Ha nem lenne elég az amerikai és európai hír- és adatdömping, van nekünk egy devizahiteles ügyünk, egy hitelminősítői vizsgálatunk és most már egy szóbeli fegyelmink a Bizottságtól.

Az Európai Bizottság határozottan figyelmeztette tegnap Magyarországot, hogy tegyen pótlólagos költségvetési intézkedéseket az államadósság csökkentésére vonatkozó előírások teljesítése érdekében. Ha ezt elmulasztja, 2015 tavaszán újraindulhat a túlzottdeficit-eljárás. (Az NGM is reagált: szerintük a jobb növekedési adatok az adósságráta további csökkenését vetítik előre. Részletek >>)

Ez a hír katalizálta a már korábban beindult forintgyengülést, az árfolyam sikertelenül, de megpróbálta áttörni a 312,5-ös szintet is - írja friss összefoglalójában az Equilor. A magas forgalom melletti gyengülésben közrejátszott az ukrán feszültség kiéleződése, a tegnap bejelentett részletek a devizahiteles törvényjavaslatról és a pénteki Moody's döntéssel kapcsolatos találgatások. Az Equilor azt írja: a piac lehetségesnek tartja, hogy rövid időn belül a 315-ös szintet is tesztelni fogja az árfolyam.

Szerda reggel az éjszakai pihenő után újra gyengülésnek indult a forint: 312-nél is járt az euró jegyzése.

Friss árfolyamok >>
Az euró árfolyama tegnap és ma
Friss árfolyamok >>

A hét pedig csak most kezdődik el igazán, mármint ami a makroadatokat és várt bejelentéseket illeti. Szerdán az amerikai munkaerőpiaci adatok (ADP) és Janet Yellen Fed-elnök beszéde, csütörtökön EKB-kamatdöntő ülés és Mario Draghi sajtótájékoztatója, amerikai munkaerőpiaci adatok borzolhatják a kedélyeket. Pénteken a devizahiteles törvényről szavaz a Parlament, és a Moody's-nál terítékre kerül a magyar államadós-osztályzat ügye.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás