Friss árfolyamok >>

Már épp bezárták volna a 12 milliárdos alapot, amikor jött a Konzum

2017. július 28. 16:05:00
Miután a fő befektetők már a kiszállást tervezték, a Diófa elkezdte bezárni a 12 milliárdos ingatlanalapot - aztán jött a Konzum, és átvette.

Ajánlatunk

Ahogy arról a Privátbankár.hu-n a Konzum közlése alapján korábban beszámoltunk, a 11,9 milliárd forintos kezelt vagyonnal rendelkező Diófa Ingatlan Befektetési Alap kezelése a Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt.-hez kerül át.

Már épp bezárták volna, amikor jött a vevő

Az ügylet hátterét külön közleményben világította meg a Diófa. Eszerint az Alap 2009 óta áll a Diófa Alapkezelő kezelésében, befektetői köre kizárólag intézményi befektetőkből állt és áll jelenleg is. Az Alap fő befektetői jelezték, hogy 2017 végével kivonják vagyonukat az Alapból, ezért kérésükre a Diófa Alapkezelő megkezdte az Alap átstrukturálását és 2017 végével történő bezárását. Ennek részeként az Alap ingatlanportfóliójából például sikeresen eladásra került a Teréz körút 62. szám alatti, belvárosi B kategóriás irodaház és néhány fejlesztési terület is.

A Diófa Alapkezelő közgyűlése végül úgy döntött, hogy az Alap bezárása helyett az Alap alapkezelés joga kerüljön értékesítésre a Konzum Alapkezelő Zrt. számára, mely természetesen egyeztetve lett az érintett befektetőkkel is.

Mi lesz most az ingatlanokkal?

Arról, hogy a fő befektetők továbbra is kivonnák-e a vagyonukat 2017 végén, vagy esetleg meggondolták magukat, valamint hogy ehhez kapcsolódóan folytatódik-e az ingatlanok értékesítése, megkérdeztük a Konzum Befektetési Alapkezelőt, ha válaszuk beérkezik, rögtön frissítjük híradásunkat.

A Diófa Ingatlan Alap átadása a Diófa Alapkezelő vagyonkezelési tevékenységét, más befektetési alapjait és működését nem érinti - tette még hozzá a Diófa.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás