Friss árfolyamok >>

Szereted a halat? Jön egy fontos változás

2017. december 15. 12:05:00
Ezzel könnyebb lesz megkülönböztetni a jó minőségű termékeket.

Kép forrása: 123rf.com.
Kép forrása: 123rf.com.

Új védjegyet vezet be a Földművelésügyi Minisztérium (FM), illetve a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet a magyar hal minőségének garantálására - jelentette be Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

A Minőségi magyar hal tanúsító védjegynek köszönhetően a fogyasztók könnyen megkülönböztethetik a magyar minőségű halat más halféleségektől, haltermékektől, különösen a tengeri halaktól.  A védjegyet a terméklánc bármely szereplője megszerezheti felmenő rendszerben, ha megfelel a feltételeknek.

A tanúsítványt élő halra, valamint feldolgozottnak nem minősülő haltermékekre, így halhúsra lehet használni, halkonzervre még nem, a termelésnek és feldolgozásnak Magyarországon kell történnie, amelyhez a szaktárca technológiai kritériumokat ír elő. A minőségi kritériumok pontyra, afrikai harcsára, fogassüllőre, és pisztrángra lettek meghatározva.

Elképesztő fogások a Nébihnél - 10-en büntették végig az országot

Idén mintegy a duplájára, 8 millió forintra nőtt a jogszerűtlen horgászat és halászat miatt kiszabott büntetés mértéke. További részletek >>>>

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás