Friss árfolyamok >>

Lecsapott a hatóság – rengeteg orvhalászt fogtak

2017. június 9. 09:36:00
Még el se kezdődött a szezon, de már rengeteg orvhorgászt kerített kézre a Nébih.

Ajánlatunk

Egy férfi horgászik a balatonfenyvesi szabadstrandnál  MTI Fotó: Varga György
Egy férfi horgászik a balatonfenyvesi szabadstrandnál MTI Fotó: Varga György

Nem unatkozott májusban a Nébih Állami Halőri Szolgálata, egy hónap alatt összesen 10 kisszerszámos halászt értek tetten, emellett 13 jelöletlen halászeszközt foglaltak be és mintegy 50 szabálytalanul horgászó ember ellen intézkedtek. Az ellenőrzések során ráadásul több mint egy mázsa illegálisan kifogott halat engedtek vissza a vízbe, ezt közölte a Nébih a Privátbankár.hu-val.

A hatóság ellenőrzéseket tartott a Takta-folyó Taktaszada és Taktaharkány közé eső szakaszán, valamint a Tisza, a Bodrog, a Hernád és a Sajó folyóknál is. A rendkívüli akciócsoport Kesznyétenben két területi engedéllyel nem rendelkező kisszerszámos halászra, Taktaharkányban két emelőhálóval merítő orvhalászra bukkant. Legtöbbször méreten aluli halakat, illetve több védett fajt is sikerült így megmenteni és visszajuttatni a természetes élőhelyére. A hivatalos horgászszezon egyébként június elsejével indult, így egy csomó kedvelt halfajtára, például a pontyra is szabadon lecsaphatunk, persze ha van engedélyünk, erről korábban itt írtunk bővebben. >>>

Természetes vízi halállományunk nemzeti kincs, így a hal és élőhelyének megőrzése közös feladatunk. A NÉBIH arra kéri a lakosságot, ha horgászattal, halászattal, halkereskedelemmel összefüggésben szabálytalanságot tapasztalnak, jelezzék az allamihalor@nebih.gov.hu e-mail címen.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás