Friss árfolyamok >>

Borral ilyen még nem történt

2017. december 21. 15:15:00
Az Európai Bizottság most először hagyott jóvá határokon átnyúló oltalom alatt álló eredetmegjelölést egy bornál.

A termék egy Belgiumhoz és Hollandiához egyaránt tartozó területen készül. Az Európai Bizottság jóváhagyása a Maasvallei Limburg név alatt termelt fehér, vörös és rozé borokra érvényes. A bort a Meuse két partján, a Belgiumhoz és a Hollandiához egyaránt tartozó, mindkét országban Limburg tartománynak nevezett területen termesztett szőlőfajtákból állítják elő.

Ez az első ilyen bor

Az unió élelmiszer-minőségjelző rendszerében - az oltalom alatt álló eredetmegjelölés (OEM, angolul: protected designations of origin, PDO) mellett - az oltalom alatt álló földrajzi jelzés (angolul: protected geographical indications, PGI) az egyik legfontosabb kategória. A Maasvallei Limburg az unió első, borra vonatkozó határokon átnyúló oltalom alatt álló eredetmegjelölése. Más szeres italok esetében már hoztak hasonló döntést.

Nálunk dúl a kürtőskalács háború

Múlt héten a Nemzetközi Kürtőskalács Szaktestület az osztrák kormány illetékes hivatalához fordult a kürtőskalács hagyományos különleges termékként való európai uniós bejegyzése ügyében. Hogy mit szólt ehhez a Földművelésügyi Miniszérium, arról itt írtunk.

Legfrissebb


Friss árfolyamok >>

Powered by SaxoBank

Hírlevél feliratkozás